Hoppa till innehåll

Om oss

Bygg & Schakt startade 1991 i de sörmländska skogarna av Peter Ljungqvist med en grävmaskin. Till en början bedrevs även byggverksamhet, men intresset för maskiner och efterfrågan på anläggningsarbeten fick honom att styra över till dagens verksamhet.

Målsättningen var att vara det lilla företaget med stora resurser för att kunna utföra alla slags markarbeten inför olika typer av byggnationer. För att bibehålla vår höga kvalité, arbeta för hållbar utveckling och möta den stora efterfrågan så beslutade Peter år 2021 att ta in tre nya delägare för att kunna bredda kompetensen ytterligare. Från och med hösten 2021 äger Peter Ljungqvist, Marcus Gustafsson, Patrik Karltorp och Richard Olsson gemensamt Bygg & Schakt.

Den nya målsättningen för Bygg & Schakt är att vara företaget som bygger för framtiden med hög kvalité där vi är det konkurrenskraftiga alternativet.

VERKSAMHETEN

Bygg & schakt är en erfaren organisation med bred kompetens inom branschens område. Vi erbjuder er som kund en helhetslösning inom markentreprenader med allt från projektering till färdigställande. Förutom en komplett maskinpark har vi även en egen geodataavdelning för både utsättning och inmätning. Våra maskiner är fullt utrustade och erbjuder maskinstyrning till alla projekt. Företaget har idag ca 70 anställda och omsatte år 2021 ca 180 mkr.

Hos oss möter du personlig service och stort engagemang – hela vägen från påbörjad entreprenad till slutbesiktning. Välkommen att kontakta oss för kostnadsfri rådgivning och offertförslag för ditt projekt!